Kilka pięter słodkości – tort weselny

Oprócz wyjątkowych walorów smakowych i estetycznych tort musi być duży, aby dla żadnego z gości nie zabrakło porcji. Duże torty weselne to wyzwanie dla cukiernika, fachowiec sprosta wyzwaniu i na waszym weselu pojawi się piętrowiec.


Podczas tworzenia wysokich tortów wykorzystuje się stelaże i patery, gdzie spoczywają kolejne poziomy ciasta. Dzięki stelażem mają szanse powstać okazałe kompozycje.
Ważną kwestią jest transport i montaż ciasta w całość. Ogólnie zajmuje się tym cukiernik, który czuwa nad wszystkimi detalami.
Następne piętra są okazją do cukierniczych popisów, na przykład na tortach typu angielskiego na każdej z części przedstawia historię młodych. Piętrowe torty można rozdzielić ustawiając obok siebie gdzie pomocne będą stelaże i patery.

pałac goetza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *